Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
van de kaart - 28-09-2011 11:42:07
Geldzaken & Recht

Heeft iemand ervaring met mediuscard?

De voordelen van een debitcard zijn er natuurlijk wel ten opzichte van een normale bankpas. als je geen creditcard kunt krijgen door welke reden dan ook, en je in het buitenland, bijv. amerika, hotels en huurauto's wilt regelen, lukt dat vaak niet met een normale bankpas en dus wel met een credit en in dit geval dus debetcard.

ik heb vorig jaar een card aangevraagd bij onze duitse vrienden van mediuscard. deze bleek echter met geen mogelijkheid te activeren. als je dan belt of mailt, presteren ze het tot 6 maal toe om je af te schepen met een standaard activeringsmail. ging dus niet lukken. 6 maanden na mijn laatste mail, waarin ik de card maar weer had opgezegt, binnen hun eigen gestelde 2 weken, kreeg ik een aanmaning via een duitse advocaat. mascher legal. die stelde dat ik de card wel had ontvangen en dus toch de administratiekosten + jaarlijkse kosten, incl. aanmaningskosten toch maar even moest gaan voldoen.
mijn fout... geen opzeggingsbevestiging ontvangen en achteraan gezeten. duur stukje plastic, welke nog nooit gebruikt was omdat het niet te activeren viel. deze manier van werken, roept wel zeer veel vraagtekens op. zwendelaars is één van de eerste woorden die bij me op komen als ik de naam mediuscard hoor op dit moment.

heb inmiddels, omdat het toch echt handig is, een debetcard besteld via monybookers. deze werkt perfect en is in gebruik gelijk aan een creditcard, en wordt echt overal geaccepteerd. monybookers vraagt ook geen absurde jaartarieven etc.

mijn advies in deze. wees zeer voorzichtig met het aanvragen van een mediuscard. als ik eerdere blogs lees, zijn er veel mensen met gelijke problemen.