Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 29-09-2011 23:26:32
Geldzaken & Recht

Beleggingsproducten

Ongelooflijk, de slachtoffers van dit soort praktijken zijn nou precies de reden waarom nederland meer en meer vertrut. lezen, is het devies. lees een contract door wanneer je het tekent en kom niet achteraf met een verhaal dat je niet wist dat er kosten in rekening gebracht werden voor alles en nog wat. lees wat een bank aanbied en maak uit volledige informatie op of je wel of niet gebruik wilt maken van de dienst. gemakkelijk geld bestaat niet en als je niet weet hoe te beleggen, beleg dan niet.

de beleggingspakketten zijn al jarenlang pure oplichterij en je kan beter niet beleggen dan in zo'n fonds. ik ben zelf actief belegger en ik bepaal zelf wat ik koop, wat ik verkoop, wanneer ik dat doe en welke kosten ik maak. het is echt niet zo moeilijk en ik begin niet te jengelen als ik opeens de helft van mijn kapitaal kwijt ben door e.g. een beurscrash. daar heb ik dan zelf voor gekozen.

ook zag ik hier de vergelijking tussen gokken en beleggen? onzin, gokken is geld inzetten op basis van geluk. beleggen is geld inzetten op basis van kennis, vooruitzichten en een beetje geluk. vergeet ook niet dat met het geld van een belegging het bedrijf weer kan investeren. er zijn zoveel mensen die een goed pensioen hebben overgehouden aan beleggingen en ook zijn er mensen die diep in de schulden geraakt zijn. de eerste groep zijn de verstandige beleggers, de tweede groep de beleggers verblind door geld. zolang je verstandig belegt kan er helemaal niets misgaan.