Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 30-09-2011 13:11:29
Geldzaken & Recht

Beleggingsproducten

Voor niks gaat de zon op. er zijn tijden geweest dat, als je voorzichtig belegde en naar goede adviezen luisterde, je een leuk resultaat kon behalen met beleggen. iedereen wist dat je met aandelen moest uitkijken en als werd gevraagd of er veel risico aan zat dan werd gezegd: als je het goed doet is er nauwelijks risico.
welnu, we zien het. het is ook wel logisch, als er een crisis is en bedrijven komen onder druk, maken of verkopen niet naar werd verwacht, dan worden de aandelen ook minder waard. bij hypotheken net zo. hoe kunnen mensen nu denken dat als ze een aflossingsvrije hypotheek afsluiten ze er beter van worden?
vroeger hoorde je de kreet: je kunt beter een huis kopen dan huren, want dan komt het geld naar je toe. mag ik eens een kreet slaken? "en, wat heeft het je gebracht?" je antwoord zal navenant zijn aan de keuze die je maakte. zoveel mogelijk aflossen was het beste, een klein deel van de mensen heeft een hypotheek op basis van anuiteit. als je dat ergens opmerkt weten de meeste huizenbezitters onder je gehoor niet eens wat het is.