Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-10-2011 14:27:14
Computers & Telefonie

Harde schijf kapot, kunnen er bestanden worden gered?

Er zijn bedrijven die bestanden kunt terug halen maar is duur. het verstandigste is een andere partitie aan te maken voor de documenten als het besturingssysteem crash kun je die bestanden heel eenvoudig terug halen door de schijf als tweede schijf aan de computer te halen. maar meestal is onder dos commando's heel wat mogelijk maar ja het ligt hoe de computer is gecrasht welke fragmenten er zijn beschadigd. maar de monteur zegt dit omdat er een hoop tijd in zit dat hij niet meer te maken is. maar er zijn onder de antwoorden enkelen mogelijkheden voorgesteld om dit te doen.

maar het is gewoon belangrijk een back-up te maken en tegen weinig geld kan je externe opslag huren en dat kan eigenlijk ook bij hotmail dat je belangrijke documenten kunt opslaan onder de optie skydrive gratis 3 gb en je kunt ook huren het staat niet op je computer en het is beschermd door een wachtwoord google bied oa ook deze mogelijkheid aan.

mijn advies maag geregeld een back-up op externe schijf of stik maar een stik wil nog bij ruw gebruik crashen. door dat je hem moet verwijderen door hem eerst uit te werpen. zodat de bestanden door de computer kunnen worden afgesloten gaat vaak goed. ja en bewaar de bestanden dubbel.