Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-10-2011 12:29:19
Computers & Telefonie

Harde schijf kapot, kunnen er bestanden worden gered?

Hallo miekmol,

voor € 17.95 inclusief verzendkosten heb je al binnen 24 uur een externe behuizing voor een
http://www.mycom.nl/product/externe-harde-schijven-harde-schijf-behuizing/icidu-25-sata-hdd-enclosure/166019">2.5" sata hdd

let wel ff op dat je oude hdd geen ide aansluitring heeft anders heb je een probleem. sinds enkele jaren worden alle aansluitingen door middel van een sata aansluiting gebruikt doch kom je nog regelmatig en laptop hdd tegen met een ide aansluiting. mocht deze defecte schijf een een ide aansluiting hebben dan dien je een behuizing aan te schaffen met ide aansluiting. (misschien goedkoop via marktplaats of zo)

ga je de defecte hdd in de vriezer leggen (laatste optie) zorg dan dat deze luchtdicht verpakt is ivm de condens. hoelang in de vriezer weet ik niet, ik heb dit in een artikel van voor 2007 gelezen doch weet ik je te vertellen dat dit experiment was geslaagd.

veel succes en laat iets weten hoe het afloopt.