Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
draadje - 06-10-2011 16:25:56
Geldzaken & Recht

Zorgkosten

Wij als verenening i.o hebben in maart 2009 de landelijke pers gehaald.
wij (toen nog ikzelf). constateerden dat balkenende in oktober 2008 de schouders ophaalde ivm a.s wetswijziging (wtcg) dat het allemaal wel meeviel.al zwaaiend met een briefje met gegeven van het nibud,en doorrekening cpb. terstond gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. gelijk het partij bureau pvda,sp en gr links gebeld . contact met het nibud.sociale alliantie, cpb en andere instellingen!
na lang soebatten over en weer, gaf later het nibud en ook de cg-raad toe dat e.e.a toch anders uitwerkte. ik kreeg(toen nog allleen) half nederland over me heen ,in positieve zin. uitnodiging voor omroep max ,1 vandaag et cetera. ik heb die uitnodigingen destijds afgeslagen,omdat het niet helemaal vaststond hoe e.e.a uitgewerkt moest worden. jet bussemaker belde mij, en stuurde mij haar rapport met de 75voorbeelden. met name zieken zouden worden gecompenseerd middels cak en uwv . even nu anno 2011 ,is de compensatie peanuts gebleken, omdat velen honderden zo niet duizend en meer per saldo zijn achteruit gegaan. zelfs de zg korting op eigen bijdrage wmo en awbz is wassen neus ,omdat juist door hoger toetsinkomen(aftrek posten zijn grotendeels vervangen door de wtcg) de eigen bijdrage hoger word ipv lager! per saldo: budgettair is de overheid miljarden in de plus gekomen.omdat het cak en ook uwv minder uit hebben gekeerd als budgettair was berekend. met name ex aaw gevallen krijgen helemaal geen vergoeding. alleen nog indien onder de fkg´s vallend 56 euro(2011) via cak terug. dit omdat ex aaw gevallen zouden moeten worden herkeurd.echter dit betreft alleen als men in werkzaam is geweest! echter aaw gevallen zijn en waren meestal huisvrouwen of mannen. uwv mag geen mensen keuren die niet werkzaam zijn. in elk geval is door het cpb nooit voor deze groep(en) berekend dat zij honderden zo niet duizenden(gevallen bij ons bekend) euro´s in koopkracht er op achteruit zijn gegaan. onbegrijpelijk is dat de oppositie in de 2ekamer die wij hebben geinformeerd, daar niet de vinger achter hebben kunnen krijgen. zelfs nu is rutte cum suis blijkbaar of onwetend of bloedt uit zijn neus! wie meer wil weten kan in het archief van de wegener groep ((brabantsdagblad ) meer te weten komen,over destijds mijn ingezonden stuk zoek op wtcg afd economie 2009 maart .