Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-10-2011 18:00:00
Geldzaken & Recht

Informatie bureau nobel in westmaas wordt de wet overtreden??

Ken dti bedrijf al vele jaren, het houdt zich niet bezig met reclamewerkzaamheden en opkopen van klantenbestanden maar via dit bedrijf kunne ondernemers van andere ondernemers gegevens opvragen over kredietwaardigheid en betalingsgedrag. beetje schimmig verhaal, uit mijn tijd kon je voor ca 275 gulden een uitgebreide informatie krijgen over het gedrag en de status voor mede-ondernemers ( niveau van kamer van koophandel gegevens), voor geloof ik 550 gulden kon je een zeer uitgebreide info ontvangen waarin o.a. je financ. situatie , of je al eerder failliet was gegaan, of je op huwelijkse voorwaarden was getrouwd, of in scheiding lag ( ze wisten zelfs alle perssonlijke gegevens van de echtgenoot in beeld te brengen (meisjesnaam en modeersnaam !!)of je nog deelname in andere bv's of deelname had in andere vennootschappen zoals vof had etc. kreeg toen een eng gevoel omdat deze gegevens niet eenvoudig waren te achterhalen met bv. alleen uitgebreid recherchewerk etc. gegevens konden veelal ook alleen worden gekregen via tussenkomst van notarissen en advocaten etc. al met al een eng bedrijf.
ze willen nu gegevens aan u vragen om uw kredietwaardigheid beter te kunnen beoordelen, vragen staat altijd vrij en als je niet snel en goed reageert kan men dit als negatief uitleggen. is ts bezig om (nieuwe) zakelijke activiteiten te gaan ondernemen ??
al met al het beste is totaal niet reageren op dit soort brieven.
kijk eens de komende weken of er toevallig niet een vreemde auto 's ochtends voor uw deur staat te wachten of dat u een tijdje wordt achtervolgd. klinkt eng maar het gebeurt dagelijks ook bv. bij vertegenwoordigers die ze op straat willen gooien en kijken of hij klanten ook echt bezoekt in vergelijking met zijn dagrapporten. dit soort ondernemingen verzamelen zoveel mogelijk gegevens om t.z.t. tegen u te kunnen gebruiken.