Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snafu - 11-10-2011 15:10:12
Geldzaken & Recht

Woz in beroep gaan of niet?

Fisbel is helemaal korrekt !
uiteraard in beroep gaan ! altijd!

let wel op de overschrijvingstermijn: in de brief van de gemeente staat een termijn (binnen 6 weken ? 8 weken?).
je kunt nog volstaan met alleen een berichtgeving zonder dat je alle details/tekst op papier inlevert. daar kun je /moet je dan meteen uitstel voor aanvragen (krijg je ook: 4 weken sowieso, 4 weken extra als je een smoesje kunt verzinnen).
41 euro griffiekosten is geen geld! ook als je alleen dat ene jaar een paar euro aan woz-tax terug krijgt.. het telt in andere belastingen en volgende jaren door.
sowieso geef je de gemeente en het gerecht handen vol werk, wat als een mate van genoegdoening kan gelden.
als 1000den bewoners uit een gemeente het jaarlijks doen zal echt wel eens een keer de gemeente "breken" en de eigen taxateur stevig aanpakken.
(want dat is het eigenlijk . de gemeente taxateur die op eigen houtje de tent bestiert..zonder verdere controle van specialisten).

de gemeentes leven op het principe dat het gros van de mensen niet durft te procederen (terwijl het vrij eenvoudig is) of geen trek heeft te procederen (geen moeite willen doen). daarmee drijven ze de woz waardes van uw en alle woningen in de omgeving op, en die welke niet aangevochten wordt word het jaar erop mooi weer gebruikt als referentie voor de rest van de wijk.
voelt u 'm ?

de weg van de wozspecialisten zou ik in eerste instantie wel proberen. zij schakelen een eigen makelaar in die toegang heeft tot alle kadaster gegevens (overzichtelijk) en dus tegenover de selectief uitgezochte dure referentie woningen van de gemente alternatieve overeenkomstige woningen kan uitzoeken die dus wel voor minder verkocht zijn.
en dat moet hen de das om doen.
niet de nvm gemiddelde marktwaarde dalings statistieken. dat is geen bewijs/maakt geen indruk.

dus zo snel mogelijk wozspecialisten (google op alternatieve groepjes) informeren, tenzij je nog maar enkele dagen hebt voor de beroepstermijn.


ik trof een rechter die wel neutraal was en de gemeente in de hoek dreef (ik won).
echter daarna trof ik een hogerberoep college waarvan de partijdigheid eraf spatte.
ik durfde niet om wraking te verzoeken, maar achteraf gezien had ik dat sneller moeten doen.

dus advies bij onwelvallige rechter/college tijdens het proces meteen assertief optreden en desnoods onmiddelijk wraking vragen.

go for it !