Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-10-2011 17:12:43
Geldzaken & Recht

Belastingaanslagen overleden zoon

[quote=tenormin schreef op donderdag 13 okt 2011, 16:26]electriekert, in de eerste plaats: vreselijk dat u dit heeft moeten moeten. helaas moet ik u ook zeggen dat u uiteraard in volledige onschuld alles heeft afgehandeld inzake de crematie, urnengraf e.d. daarmee heeft u zijn erfenis aanvaard, inclusief de kosten. ik ben, net als valerius-2 ook de mening toegedaan dat u een betalingsregeling aan moet vragen met de belastingdienst. of het hondsbrutaal is? tja, de wet zit zo in elkaar. ik hoop dat u er toch op de een of andere manier qua betalen uit kunt komen met de belastingienst. sterkte.

tenormin,

de uitvaart mag je regelen zonder een erfenis te aanvaarden. dat is, omdat in de wet op de lijkbezorging de verplichting is opgenomen :

artikel 16

begraving of crematie geschiedt niet eerder dan 36 uren na het overlijden en uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden.

binnen die termijn valt niet te regelen voor alle eventuele erfgenamen hoe de erfenis te aanvaarden of te verwerpen. als iemand verwerpt, schuift de erfenis door en die plaatsvervanger moet ook weer in kennis gesteld worden van dat feit en de tijd hebben om zijn/haar beslissing of hoe te aanvaarden of te verwerpen vast te leggen. hoe met een erfenis om te gaan / af te handelen neemt meer tijd in beslag van de termijn van de uitvaart, die de wet op de lijkbezorging stelt.

een goede vriend, die de uitvaart regelt, wordt ook geen erfgenaam. uitvaart en erfenis staan dus los van elkaar.

als je een klok hebt horen luiden, weet je nog niet waar de klepel hangt en geef je verkeerde info.

vladja