Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

natascha_4810687
natascha_4810687 - 17-10-2011 14:13:39
Huishouden & Energie

Wat is het optimale gas verbruik voor de verwarming?

Waar ik op kamers heb gewoond, had een vorige huurder de verwarming helemaal uit gezet toen hij op vakantie ging, 2 weken weg met de kerst. eenmaal terug de verwarming aan en toen was de leiding dus gesprongen en had het meisje die er onder woonde een flink gat in het plafond en nattigheid uiteraard. het kan dus wel degelijk...

ik woonde hiervoor in een benedenwoning (woningbouw). verwarming ging een paar uurtjes op 18 of 19 en de rest van de tijd op 15 of 16 en bleef altijd wel behaaglijk met m'n dekentje en dikke trui omdat door de dikke gordijnen de warmte goed bleef hangen. verbruik van het afgelopen jaar was 722 m3.
nu woon ik in een heerlijk klein vrijstaand huisje op het platteland (particulier), wel een stuk kouder! hebben de vliering afgetimmerd, radiatorfolie op piepschuim geplakt en achter de verwarmingen geplaatst en aan een kant van het huis zitten houten luiken die ik dicht kan doen. een aantal maanden voor ik hier ben komen wonen is er een nieuwe ketel geplaatst, ook heel fijn! en dubbel glas.
vorige week, verwarming nog niet aan gehad, kom ik sochtends de woonkamer in waar de thermometer rond de 13 graden aangaf en voor de slaapkamer 10 graden dus dat is koud! vond het toen dus wel tijd om de verwarming te gaan gebruiken. als ik hem savonds op 14 zet, is het dus ook rond de 14 als ik sochtends opsta.
nu zijn m'n vorige en huidige woningen niet te vergelijken qua omgeving en ik weet dat ik hier meer zal gaan betalen, maar wel handig om bij voorbaat te weten wat waarschijnlijk de beste instelling voor de thermostaat is om stookkosten te kunnen besparen.

want hoe zit dat nou met meerdere radiatoren die aan staan? woonkamer vol open, de rest een beetje. verbruik je dan net zoveel of meer dan wanneer de rest dicht is? dat dus in het kader van 'de warmte moet toch door die buizen heen'. als je logisch gaat beredeneren kan het allebei de kanten op?!