Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

su
susannef - 17-10-2011 19:40:11
Huishouden & Energie

Belachelijk uurtarief?

[quote=epit1969 schreef op maandag 17 okt 2011, 19:30]als een aantal van jullie geen ondernemer is, dan heb ik hier klaarblijkelijk te maken met een stelletje hele suffe consumenten die klakkeloos betalen wat ze in rekening gebracht krijgen. door jullie laksheid grijpen dubieuze ondernemers de kans om maar wat aan te rommelen en zomaar van alles te berekenen.
natuurlijk ben ik akkoord gegaan met een uurtarief van 47,50 excl. btw (zonder te weten wie of hoeveel er komen) en daarvoor mag je een ervaren loodgieter verwachten. niks mis mee. natuurlijk is het logisch dat er een jonge knul meegestuurd wordt om alleen maar van boven naar beneden te lopen om materiaal een gereedschap aan te geven en boodschappen te doen. maar het is buiten alle proporties om hiervoor een uurtarief in rekening te brengen voor werkzaamheden die tariefsmatig absoluut niet gelijkgesteld kunnen worden met het uurtarief van een ervaren loodgieter. de jongeman is minstens 10 jaar jonger dan zijn ervaren collega; denk maar niet dat zij hetzelfde salaris betaald krijgen. bovendien hoeven er voor zo'n jongen nog geen pensioenpremies betaald te worden en krijgt zijn werkgever voor dergelijke krachten een aardige loonkostensubsidie. de wetgever kan nooit bedoeld hebben dat de regelingen zoals die er zijn (leerovereenkomst/bbl) op deze wijze misbruikt worden.
zo'n jonge gast kost de werkgever hooguit zo'n 13,00 per uur. als ik dan bereid ben om 50% van 47,50 = 23,75 te betalen voor zo iemand dan is dat een hele redelijke prijs! ga er maar van uit dat een rechter een dergelijk uurtarief van tafel zal vegen. een rechter kijkt uiteraard naar de wet maar zeker ook naar redelijkheid en billijkheid en daarvan is in mijn casus absoluut geen sprake.
als je zo overtuigd bent van je gelijk, waarom stel je hier dan uberhaupt een vraag?


nog ter (wellicht overbodige) info: ik heb een vast loodgieter voor het onderhoud en de storingen van mijn cv-installatie. deze hanteert ongeveer hetzelfde uurtarief als jij noemt, maar daar kan ik geen enkele 'eis' stellen aan de werkervaring van degene die gestuurd wordt. zoals een van de eerdere reageerders al zei: het genoemde uurtarief zal een gemiddelde zijn om tot eenzelfde uurtarief voor alle werknemers te komen. ook heeft een bedrijf inderdaad meer kosten dan enkel en alleen de loonkosten van medewerkers die doorbelast kunnen worden. de administratie, huisvesting, aanschaf en onderhoud wagenpark + gereedschap e.d. moet ook gedaan worden, maar dat zijn allemaal zaken die niet apart gefactureerd (kunnen) worden.