Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 18-10-2011 10:55:54
Auto & Vervoer

Autolak beschermen tegen slijpen

Je schrijft dat je door de beperkte ruimte geen ringsleutel kunt gebruiken. is er wel voldoende ruimte voor een pijpsleutel of een ratel? in dat geval zou een luchtsleutel ook moeten lukken en dat is in dit geval het beste alternatief.

als de ruimte echter zo klein is dat ook dat niet te gebruiken is, kun je proberen de bout uit te boren. begin met een kleine metaalboor (zeg een 2 mm) en werk naar een grotere maat toe. dit is een wat bewerkelijke manier, maar wellicht blijft dit als enige oplossing over(?). hierna moet er wel een nieuwe tap (draad) gedraaid worden. ik gok dat er nu een m6 bout in zit, de nieuwe draad wordt dan een m8 (als er nu een kleinere maat inzit, zoals m5, kun je daarna misschien een m6 er in tappen).

je zou eventueel even een foto van de huidige situatie kunnen maken en via een link hier plaatsen. dat maakt het iets makkelijker te beoordelen wat nu de beste manier van werken is.

wat eerder ook al is aangegeven: het laten 'schrikken' wil soms ook net voldoende helpen. dus even een stukje vast proberen te draaien i.p.v. los. de roest tussen de bout en het gat komt dan iets los waardoor de bout te verwijderen is (dit lukt niet altijd, maar het is het proberen waard). ook verhitten wil nog wel eens werken, maar ik betwijfel of je daarvoor voldoende ruimte hebt.