Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

emcede
emcede - 18-10-2011 20:35:55
Garantie & Verzekeringen

Ben ik hiervoor verzekerd

[quote=vladja schreef op dinsdag 18 okt 2011, 19:27]begrijpend lezen, lezen wat er staat, moet terug op het lesrooster.

zelf omstoten / laten vallen etc. is geen buiten komend onheil. is geen engel of bliksem aan te pas gekomen. onder dat kopje is er geen dekking.

een van buiten komend onheil is niet iets wat je zelf, als verzekerde op de polis, doet. dus iets omstoten, laten vallen etc. en onder die beschrijving (van buiten komend onheil) is zo'n gebeurtenis (iets omstoten, laten vallen etc.) dus niet gedekt. dat staat er.

van buiten komende onheilen is gedekt op alle inboedelverzekeringen. (uitgesloten zijn catastrofes zoals overstroming, aardbeving, molest en atoomkerncentrales) in tegenstelling tot de all risk-dekking, die vrij recent is ingevoerd. de meerderheid heeft nog een "ouderwetse" inboedel-verzekering.

op de mogelijkheid van een all risk-dekking heb ik reeds gewezen in de allereerste reactie, die op de vraag gegeven is.

vladja



we dwalen enigzins af van de originele vraag, maar sorry vladja, dit is niet correct. het criterium voor een 'van buiten komend onheil' is niet of je er zelf niets aan kon doen, maar of het beschadigde 'van buitenaf' beschadigd is. dat is hier het geval.

en hoezo heeft elke inboedelverzekering dekking voor alle van buiten komende onheilen? veel inboedelverzekeringen zijn inderdaad nog 'ouderwets' met 26 (mogen er ook 24 of 31 zijn, dat is om het even) opgesomde gevaren waartegen dekking is. veel verzekeraars hebben dit echter omgezet naar de door jou genoemde alle onheilendekking. de schade zoals hier geschetst zou verzekerd zijn bij bv. aegon (woon- en vrijetijdspakket) en nationale-nederlanden (zekerwonencombinatie of hoe het tegenwoordig ook mag heten).

misschien begrijp ik je verkeerd en bedoel jij precies hetzelfde...