Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-10-2011 22:50:39
Auto & Vervoer

Ov-chipkaart

Ltmvz schreef op dinsdag 18 okt 2011, 22:07: als je binnen 35 minuten overstapt (of terug naar huis gaat) wordt er niet opnieuw 79 cent opstaptarief gerekend, anders wèl. als je van de ene vervoerder overstapt naar een andere wordt er altijd opnieuw 79 cent afgeboekt, ook al stap je over in 5 minuten.

maar als troost zeg ik: het is allemaal in ons eigen belang. men wil het ons gewoon gemakkelijk maken.
kleine correctie / toevoeging: "ene vervoerder vs andere vervoerder" moet je lezen als "ns" vs "de rest" (waarbij ik de spoor-concessies even negeer, want ik weet niet hoe het daar mee zit).

simpelweg: als je binnen 35 minuten na het uitchecken vanuit bus/tram/metro in een andere bus/tram/metro incheckt (maakt niet uit bij welke vervoerder, en zou ook niet mogen uitmaken met welk eventueel product, hoewel dat in de praktijk wel niet altijd even duidelijk is).. dan betaal je niet het opstart tarief, in 2011 idd 79 eurocent (tarief uitgaande van geen korting).

sterker nog (tegen de beschrijving op de ov-chipkaart.nl website in, maar wel weer meer conform de voorwaarden van de losse vervoerders).. als ik b.v. hier in delft uitcheck bij de htm (reizen op saldo); daarna met de ns reis en dan binnen 35 minuten had de htm uitcheck weer incheck bij de ret, met als product b.v. een 20% kortings maandkaart.. dan zal het systeem (empirisch ondervonden) geen nieuw opstart tarief berekenen.. de enkele keer dat dat wel fout gaat (29 feb dit jaar, dan wel de periode daar omheen, was een leuke voor alle abo's, en ergens een bus die gps-wise helemaal de kluts kwijt was).. maar goed - die keren krijg je gewoon het verschil na een online claim weer teruggestort.. dus ik ga er vanuit (...) dat een tussenliggende ns niet uitmaakt..)

dus.. weer inchecken binnen 35 minuten na het uitchecken, allebei bij een bus/tram/metro, niet perse dezelfde vervoerder, en niet perse direct achter elkaar levert geen dubbel opstart tarief op..

(en gebruik al een chipkaart sinds de ns experimenten naar hoek van holland.. dus heb al wel wat rariteiten meegemaakt lol)