Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-10-2011 12:55:35
Geldzaken & Recht

China

Wat gebeurt is het gevolg van de strategie van "onze" bedrijven: besparen op loon- en andere kosten door de productie over te hevelen naar landen als thailand, taiwan, maleisiƫ, filipijnen, vietnam en china.
ik meen dat usa enkele decennia geleden met dat soort van "werkoverdracht" is begonnen.
het is niet de schuld van china maar van "het westen".
als ik een tomado aardappelschilmesje koop staat daar made in china op. daar moeten we mee leren leven. het probleem is dat er nu zoveel uit dat land komt.. dat land wordt nu geteisterd door de gevolgen van de concentratie van fabrieken met al hun uitstoot, slechte werkomstandigheden en noem maar op.
philips heeft ook al tijden geleden het grootste deel van zijn productie overgebracht. lampen worden volgens mij niet meer hier in nl gemaakt.
ik ga ervan uit dat door het handelen van bedrijven (productie overbrengen naar goedkope landen en daardoor het scheppen van werkloosheid) de problemen die er nu zijn, zijn ontstaan.
dat alles vooral omdat de aandeelhouder geld wilt zien. het komt allemaal neer op hebzucht.