Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sabel - 21-10-2011 14:25:29
Winkels & Webshops

Afgepakt vlees van de supermarkt

Laten we even het indelen in verschillende catergorieën: gemalen/gepaneerd vlees. zonder meer niet van toepassing. wat hier nog meer aan toevoegingen zijn zoals ad dat vermeld zijn over het algemeen conserveringsmiddelen en smaak versterkers. de bekende e-stoffen http://www.eu-nummers.nl/additieven/enummers.html">(eu goedgekeurde hulpstoffen) of je daar blij van wordt is een andere vraag.

vlees met bot wat gezaagd of met een bijl gehakt is kan botsplinters bevatten. die zou je soms eraf kunnen wassen maar dat is nog steeds geen garantie dat er geen botsplinters achter blijven. een goede slager heeft geen spinters in zijn karbonade omdat hij weet waar hij de karbonade kan hakken.

al het overige vlees hoef je niet af te wassen. water en vet om te bakken gaan nu eenmaal niet samen en zou je daarna weer moeten afdrogen maar waarmee? keukenpapier waardoor er weer vezels op het vlees achterblijven.
als je erg bloederig vlees hebt zou je wel kunnen wassen om snel het teveel aan bloed weg kunnen spoelen. dat gebeurt alleen als het vlees al uitgebeend werd en het dier niet goed is leeg gebloed. (kan met legaal geslacht nederlands vlees niet gebeuren).


dus gewoon het vlees de pan in is voldoende. bacteriën dood en geen probleem met het eten.

en daarnaast een goed stuk vlees kan ook uit de supermarkt komen net zo als dat er een slecht stuk vlees van de biologische slager kan komen. ruikt het vlees niet vers of is de slagerij niet schoon zoek ergens ander je vlees voor in de pan.