Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
patdes - 22-10-2011 00:00:33
Winkels & Webshops

Afgepakt vlees van de supermarkt

Beste samia,

iedereen heeft geleerd: na plassen handen wassen. je zou na een toilet bezoek je handen minimaal 30 seconden met water en zeep moeten wassen om het merendeel van de bacterieën te verwijderen. ik ben werkzaam op een laboratorium op de afdeling microbiologie moeten de medewerkers hun handen wassen met water en desinfecterende zeep en vervolgens met alcohol omdat water en zeep niet genoeg is om alles weg te krijgen.

ik neem niet aan dat jij je stukje vlees 30 seconden met water en zeep wil wassen. vlees kan direct worden gebakken, hierbij gaan alle bacterieën dood.
op de verpakking van kip staat voor zover ik het weet wel de waarschuwing dat je het product goed moet verhitten.

de meeste voedselvergiftigingen ontstaan nog steeds door de foute handelingen van de consument zelf. zoals de kip snijden, snijplank wassen en een nieuw mes pakken om vervolgens de tomaten voor de salade te snijden. tja handen wassen zijn we dan vergeten dus de koelkast deur zit vol, de tomaten zitten vol bacterieën.

en al zou het vlees besmet zijn dan is er nog niets aan de hand, je bouwt hier zelf namelijk weerstand tegen op. waarom wordt jij wel ziek als je in een exotisch oord een lekker stukje vlees eet en de lokale bevolking niet. na verloop van tijd wordt jij ook niet meer ziek van dat stukje "fout" vlees.

tja de discussie wel of niet biologisch moet ieder voor zich weten, ikzelf betaal ook iets meer voor biologisch vlees en ben ook minder vlees gaan eten. in de supermarkt is er tegenwoordig genoeg keus.

groet,

patrick