Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
aryan01 - 22-10-2011 19:56:54
Geldzaken & Recht

Groenewegen en partners gerechtsdeurwaarders

[quote=vladja schreef op zaterdag 22 okt 2011, 13:40]waar ze dat vandaan halen (1 jaar) moet je ze maar eens vragen. dat staat nergens in de wet. heel simpel: als je in de schuldsanering zit, duurt dat al minimaal 3 jaar (afbetalen), of zoveel eerder als alles afbetaald is.

schrijf terug dat je gewoon begint met de afbetaling van € xx,-- per maand en dat je eventueel over die 1-jaarstermijn graag de mening zult gaan vragen aan het kbvg, lees http://www.kbvg.nl/index.php?id=134">hier.... en houdt die afbetaling strikt vol, dan kunnen ze je niets maken. je lost immers af. ik neem aan dat je ze al hebt laten weten wat je inkomsten en uitgaven zijn.

maar is de brief wel op deurwaarders-briefpapier geschreven? groenewegen en partners heeft namelijk ook een incasso-afdeling. en die kunnen schrijven wat ze willen en dreigen met van alles en nog wat, maar hebben op zich geen enkele macht.

wat is de hoogte van de schuld, hoe hoog zijn de incassokosten en hebben daarvan een specificatie gegeven?

vladja




bedankt voor je reactie ik zal je advies zeker opvolgen.

de brief is ondertekend door groenewegen en partners gerechtdeurwaaarders.
schuldsanering daar heb ik geen recht op omdat studiefinanciering niet als geldige inkomsten wordt berekend(volgens schuldhulpverlening).

de hoogte van de schuld was circa 880,
de gerechtsdeurwaarders hebben invorderings kosten van 157euro berekend + 88euro voor de kosten van de exploot. dus totaal ben ik nu 1.123,31 verschuldigd.

hierbij de letterlijke tekst van de brief:

naar aanleiding van het dooru gedane betalingsregelning ad 25euro per maand,berichten wij u als volgt. daar wij het dossier maximaal 1jaar in behandeling mogen hebben dient u minimaal 102,00euro per maand te voldoen vanaf november 2011.

hoogachtend, groenewegen en partners gerechtsdeurwaarders.