Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 24-10-2011 16:24:21
Computers & Telefonie

Opstarten

Ik denk dat het probleem wordt veroorzaakt doordat de 'oude' windows versie er nog op staat (op de c schijf). bij de "nieuwe" installatie krijg je de melding dat er al een windows versie aanwezig is en kun je (bijvoorbeeld) er voor kiezen de nieuwe installatie op de d-schijf te laten plaatsvinden. de oude windows blijft dan echter gewoon staan. ik heb het vermoeden dat de bestaande windows installatie al niet lekker liep en dat de 'nieuwe' windows installatie op de d-schijf terecht is gekomen. bij het opstarten krijg je, als windows 2x geïnstalleerd is, een menu om te kiezen vanaf welke partitie je wilt opstarten (in dit geval c: of d:). maak je geen keuze dan zal windows vanaf c: willen opstarten.

ik zou adviseren te beginnen met een nieuwe installatie: stop de windows disc in de cd of dvd lade en laat de pc opnieuw opstarten. tijdens het opstarten krijg je de mogelijkheid om vanaf cd op te starten. doe dit en kies, als het installatiemenu uiteindelijk verschijnt, er voor om windows op de c-schijf te installeren en laat die c-schijf ook formatteren. in dat keuzemenu kun je bijvoorbeeld kiezen tussen snel of normaal formatteren; het maakt niet uit welke keuze je hier maakt. je krijg dan een schone windows installatie op de c-schijf.

het opstarten zou hierna weer erg snel moeten zijn. eventueel kun je hierna de d-schijf (vermoedelijk is dit een partitie) formatteren. maar dat kan als windows normaal is opgestart.

ik kan me niet direct voorstellen dat er in de hardware iets niet in orde is. het zou kunnen natuurlijk, maar omdat je stelt dat het is gebeurt nádat je windows opnieuw hebt geïnstalleerd, is het aannemelijker dat het in dit geval een softwareprobleem betreft. is het na een goede, schone, installatie nog steeds niet in orde, dan kun je richting de hardware (harde schijf bijvoorbeeld) gaan denken.