Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 24-10-2011 21:36:12
Geldzaken & Recht

Groenewegen en partners gerechtsdeurwaarders

[quote=jolijn nr.2 schreef op maandag 24 okt 2011, 18:45]en de rechter kan de volledige kosten van de hele procedure voor rekening van de 'schuldenaar' laten komen.

als je de schuld schriftelijk erkent, heeft de deurwaarder geen enkele reden om naar de rechter te stappen om de schuld bevestigd te krijgen. het enige dat hij daarmee wint, is dat hij beslag kan leggen bij schuldenaar.

en als je dan ondertussen elke maand zonder verzuim aan het betalen bent, dan neemt de deurwaarder (of liever zijn opdrachtgever op zijn advies) een risico, dat de kosten van de rechtszaak niet (geheel) toegerekend worden aan de schuldenaar door de rechter.

als de schuldenaar kan aantonen niet meer dan het lage bedrag te kunnen aflossen en dat ook aangetoond heeft aan de deurwaarder, dan kan de rechter de rechtszaak als "onredelijk bezwarend" beoordelen. mag je raden wie de rechtszaak gaat betalen.. .

vladja