Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 26-10-2011 09:27:41
Geldzaken & Recht

Pinnen of contant betalen

[quote=gijs schreef op woensdag 26 okt 2011, 04:08]het is toch niet zo moeilijk om een beetje bij te houden hoeveel je pint en hoeveel je nog per week zou kunnen pinnen? (mocht je aan een budget gebonden zijn...)

vandaag een bericht dat er 2,1 biljoen (dat is dus 1000 x meer dan een miljard) aan crimineel geld in de wereld rond gaat. in dat kader zou ik zeggen: contant geld afschaffen. dan hebben we geen crisis meer.
we hebben dan ook geen zwartwerkers meer, die wel gebruik maken van allerlei voorzieningen en uitkeringen, maar er niet aan mee betalen.

je hebt een punt, al is jouw laatste opmerking een beetje kort door de bocht. het meeste zwartwerk (in ieder geval in waarde) wordt gedaan door mensen die ook een baan hebben en belasting/premies betalen. de uurtjes die zwartwerkende schoonmaakster bijklussen vallen immers in het niet bij de tegelaars, stucadoors etc.