Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rvegt
rvegt - 21-05-2015 15:17:54
Computers & Telefonie

Mondelinge afspraak

[quote=d.braat schreef op dinsdag 25 okt 2011, 20:45]ieder verhaal heeft 2 kanten, dus hier een reactie vanuit strategaweb zelf.

op 11-08-2011 is er inderdaad een trail versie voor stream hosting afgenomen waarvan geheel vrijblijvend 30 dagen gebruik gemaakt kon worden. uw zoon heeft deze uitgeprobeerd en heeft besloten daar verder geen gebruik van te maken. geen probleem verder en dat kon gewoon, nogmaals deze trail versie is geheel vrijblijvend zonder enkele verplichting na 30 dagen beëindigd.

echter het gaat hier om andere dienst, om precies te zijn op 25-08-2011 (nog voor het verstrekken van de trail periode streamhosting) is er via een elektronisch bestelformulier via de website een betaalde versie webhosting aangevraagd. die dienst is door ons netjes geleverd.
na "aanvinken" ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden, word een overeenkomst aangegaan voor 1 jaar.
de klant kan altijd zelf opzeggen via ons klantensysteem.

er is echter nooit opgezegd en ook nooit een reactie naar aanleiding van onze facturen en aanmaningen ontvangen. op een gegeven moment schakelen wij dan inderdaad ons incassobureau in en hebben deze zaak uit handen gegeven. pas vandaag nu deze zaak erg uit de hand is gelopen, dient u middels een schrijven ons mede dat u de overeenkomst wil laten vernietigen.
dat is wel erg laat, betreuren het dat u het zover heeft laten komen.

wat we ook niet begrijpen is dat u als ouder wel toestemming heeft gegeven voor het starten van een internet radiowebsite voor uw minderjarige zoon, daar heb je echter wel een combinatie van betaalde internetdiensten zoals domeinregistratie, stream-, en webhosting voor nodig.................



en toch nog even terugkomend op iets wat mijj irriteert.
het hele verhaal is gestart omdat (edit redactie) als "one of the guys" mijn zoon heeft benaderd en aangaf dat de huidige houder van hun domein naam problemen zou krijgen (is hij helderziend ?) hierna heeft mijn zoon mondeling (via skype) afgesproken dat zij gebruik wilde maken van de 30 dagen proef periode voor webhosting (niet voor de streams dus) rik heeft toen via skype gegevens aan mijn zoon gevraagd om hun domeinnaam over te zetten. deze gegevens zijn nu klaarblijkelijk misbruikt om een account aan te maken. hiervoor is door mijn zoon nooit opracht gegeven, nog enige akkoord.

na 2 weken van deze trial heeft mijn zoon aangegeven dat de diensten niet voldeden aan de afgesproken voorwaarden. hierna heeft rik aangegeven "maar je hebt een overeenkomst van een jaar". het klantenpaneel is niet door mijn zoon geactiveerd, nog heeft hij daar gegevens ingevoerd. hij heeft alleen ingelogged om te kijken welke gegevens er zijn "misbruikt". er is dus inderdaad nooit een opzegging via het klantenpaneel geweest, echter wel telefonisch door mijn ex vrouw, binnen de gestelde 30 dagen, bij rik zelf. ook hier gaf hij aan dat de overeenkomst van 12 maanden bindend was.

het is strategaweb die dit uit de hand heeft laten lopen. na duidelijk door mijn zoon en ex vrouw te zijn aangegeven dat deze overneekomst niet is aangegaan, hebben zij op vervolg communicatie inderdaad niet meer gereageerd tot de brieven/sms van het incasso bureau verschenen. hierna hebben zij mij ingeschakeld. het lastigvallen van een minderjarige jongen met incasso berichten is op zijn zachts gezegd ook niet netjes. ook overweeg ik hiervoor stappen te ondenemen tegen "het invorderingsbedrijf" (ja, dit is echt de naam van dit bedrijf)

tenslotte: u vraagt zich af waarom wij wel akkoord hebben gegeven voor internet radio en domeinnaam (die dus al bestond, maar ook in het factuur van stratgaweb is opgenomen) zowel mijn ex vrouw als ik hebben voor geen enkele van deze diensten een akkoord gegeven. internet radio is via vele wegen gratis te hosten (b.v. shoutcast) en elke firma die zich m.b.t. de domein naam tot mij had gericht had hetzelfde verhaal te horen gekregen. geen langdurige contracten sluiten met een minderjarige

ik hoop dat immiddels duidelijk is dat a) ik weet waar ik juridisch over praat en b) ik voorzichtig gezegd niet nieuw ben in de computer, internet en security wereld. ik heb dan ook de partij waar strategaweb zin dienstem afneemt gevraagd commentaar te geven op één en ander.