Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aj
aj - 25-04-2005 20:54:28
Geldzaken & Recht

Schulsanering (wsnp) en ex partner

hallo irisje,


is jouw nieuwe vriend al gescheiden? of is deze procedure nog niet afgerond? waren jou vriend en zijn (ex)vrouw in gemeenschap van goederen getrouwd? ik ga daar even vanuit omdat ze ook beiden aansprakelijk zijn voor de schulden. bij een scheiding wordt ook de boedel verdeeld en als jouw vriend 100% eigenaar van het huis wordt moet hij zijn (ex)vrouw uitkopen. ( hij heeft immers 50% huis van haar gekregen ). denk ook eens aan opgebouwde pensioen rechten, en levensverzekeringen, deze moeten ook worden gedeeld.


maar omdat er blijkbaar een schuldsanering gaat plaatsvinden is het niet mogelijk om je een goed advies te geven. een aantal vragen moeten beantwoord worden om je een goed advies te kunnen geven.


zoals; hoe hoog zijn de schulden, wat is de waarde van het huis, hoe hoog is de hypotheek last , ligt er beslaglegging etc... etc...


overname van de schulden kan alleen met toestemming van de schuldeisers.


ik hoop dat jij en je vriend een goede relatie hebben, maar kijk uit dat je niet betrokken raakt in deze lastige situatie. als jullie mochten trouwen in gemeenschap van goederen en jouw nieuwe man brengt schulden mee kan dat consequenties voor jou hebben. en dat is wel het laatste wat je zou willen lijkt mij.


wil je meer weten ajvandolder@planet.nl


succes


a-j