Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 29-10-2011 00:45:10
Auto & Vervoer

Auto gestolen door vorige eigenaar

Uw posting is wat verwarrend. ik probeer het samen te vatten.
- u heeft een auto van een particulier gekocht;
- deze auto is kort na de aankoop van u gestolen;
- de door u gekochte auto bleek te zijn voorzien van valse kentekenplaten;
- de auto zelf bleek reeds eerder gestolen te zijn;
- u bent benieuwd of u thans een vergoeding kunt krijgen van de oorspronkelijke verzekeraar;

dat laatste kan al direct met een nee beantwoord worden immers de auto is niet verzekerd maar de schade die de verzekeringnemer (en dat was niet u) lijdt wanneer de in zijn bezit zijnde auto wordt gestolen.

alleen als u zelf de auto tegen diefstal hebt verzekerd zou u een claim kunnen indienen bij uw verzekeraar. de vraag is alleen of een als gestolen te boek staande auto verzekerd kan worden. ik vermoed dat de eventuele verzekeraar de claim zal afwijzen omdat u verzwegen hebt dat de te verzekeren auto een gestolen voertuig betrof.

als u als particulier van een andere particulier een auto koopt waarvan later blijkt dat deze gestolen is kan u uw geld alleen terug halen bij de verkoper, tenzij deze u bij de aankoop verteld heeft dat het een gestolen voertuig betrof.