Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jesuisleroy - 29-10-2011 12:58:17
Auto & Vervoer

Auto gestolen door vorige eigenaar

Bedankt voor het meedenken.
het is ingewikkeld, maar het zit zo:
de auto die ik gekocht had, heb ik uiteraard ook verzekerd en is niet geweigerd door de verzekeraar, want de auto behorend aan dat kenteken is niet gestolen.
en ik was ook tegen diefstal verzekerd.
daarna is mijn auto gestolen... nu is de verzekering erachter gekomen, dat de kentekenplaten die op de auto zaten, niet tot de auto behoorde die ik in mijn bezit had en die op de foto's stond die ik naar hun toegestuurd had. want die zou over hele andere opties beschikken en ook ernstig in de prak gereden zijn.
waarbij we op de zeer aannemelijke conclusie komen, dat de kentekenplaten en eigendomsbewijs die bij de auto zaten, niet tot die auto behoorden.

mijn eerste vraag is dan natuurlijk. krijg ik dan de auto vergoed die bij het kenteken en eigendomsbewijs hoorde, waar ik dus eigenlijk niet eens zelf in gereden heb? of bestaat er juridisch een mogelijkheid om beroep te doen op vergoeding van de auto waar ik inderdaad werkelijk in gereden heb, waar echter het officiële kenteken van onbekend is, maar waar wél de originele sleutels van mij in bezit waren ?

nu heb ik op die laatste vraag al gezien, dat als het zou gaan om een gestolen auto.. wat ik dus niet kan checken omdat ik het kenteken niet weet,.. ik sowieso zou kunnen fluiten naar mijn geld (?). maar wat als die nou niét als gestolen te boek zou staan? zou er dan überhaupt juridisch een mogelijkheid kunnen bestaan om wél voor vergoeding in aanmerking te komen?