Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mostertpot
mostertpot - 29-10-2011 19:02:17
Geldzaken & Recht

Post nl

[quote=defibobbie schreef op zaterdag 29 okt 2011, 18:16]

natuurlijk heb je helemaal gelijk en ik wens je natuurlijk heel veel sterkte na het verlies, maar het viel me op dat iedereen vooral denkt aan de negatieve dingen voor zichzelf, zoals de lange wachtrijen bij de bruna en het postkantoor 'niet meer om de hoek' en ik wilde toch graag even stilstaan bij de medewerkers.

het is ook goed om aan de gevolgen te denken voor anderen en het is goed dat je er even bij stil staat, maar aan de andere kant we leven in een tijd waarbij tijd geld is; we willen allemaal een goed salaris en weinig kosten. gek genoeg gaat dat slecht samen; want als wij 'redelijk' willen verdienen, dan kosten de diensten of producten die we leveren ook 'redelijk'. op het moment dat productie en kosten niet meer in de juiste verhouding staat, gaat het mis. we veroorzaken dat zelf door ons 'redelijke' salaris te besteden op een manier dat het voor 'ons' zo voordelig mogelijk is. we verliezen de producenten van de producten dan uit het oog voor ons eigen 'gewin'. noem het maar oerinstinct, wil om te overleven desnoods, maar daarbij vallen dus altijd slachtoffers. in dit geval postkantoor medewerkers, maar wat dacht je aan de dingen die je daarom in huis hebt geproduceert onder erbarmelijke omstandigheden, of zeer natuur onvriendelijke producties? kleding, specerijen, koffie, papier, energie, enz. we zijn allemaal medeverantwoordelijk aan het verlies van de ander, of het nu werk of toekomst betreft, milieu en gezondheid. vandaar mijn tot 2 maal toe uitgebreide reactie, waarvan ik weet dat het velen boven hun pet zal gaan en het een rotzorg voor ze zal zijn, niet voor niets hebben we zoveel pv stemmers: ikke ikke en de rest kan de rambam krijgen. dus nogmaals: het was goed dat je het even aanroerde, alleen gaat het veel verder dan die postkantoormedewerkers.