Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 30-10-2011 09:09:35
Geldzaken & Recht

Post nl

"het is de tijd waarin we leven", wordt er vaak gezegd. maar is het niet een voortschrijdende ontwikkeling door de eeuwen heen ?
is het niet altijd een kwestie van de een zijn dood is de ander zijn brood, of omgekeerd de een zijn brood is de ander zijn dood, eten of gegeten worden.

vroeger, heel vroeger, leefde men van dag tot dag. was er ruilhandel, goederen voor goederen, goederen voor diensten of diensten voor diensten. elke dag was een kwestie van overleven.

vandaag de dag draait alles om geld, alles wordt uitgedrukt in meetbare eenheden en uitgedrukt in een equivalent in geld en geld kan je sparen. hoe meer je hebt, hoe meer je uit kan geven, hoe meer goederen of diensten je kan kopen.

de kunst is dan om zo min mogelijk te ruilen voor zo veel mogelijk. helaas zo werkt het. zorgen dat je meer ontvangt dan dat je uitgeeft, alleen is het jammer dat dat niet kan. daar waar er iemand iets verdient, zal iemand anders het verlies moeten nemen. is het niet in geld of goederen, dan zal het in geleverd
arbeidsvermogen,

de een zijn brood is de ander zijn dood, eten of gegeten worden.

hij die het weet mag het zeggen, maar laat gelijk even weten wie het zal betalen ? vadertje staat heeft ook geen geldboom op het binnenhof staan.
let wel dat, al het geld wat vadertje staat uitgeeft, belastinggeld is waar wij allemaal voor hebben moeten werken.

veranderingen hou je niet tegen, helaas. ook al is elke verandering geen verbetering.