Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

willemo_1
willemo_1 - 31-10-2011 13:38:46
Huishouden & Energie

Wasmachine aansluiten op normale kraan

als reactie op het verhaal dat er een terugslagklep in een wasmachinekraan en de hier omtrent bestaande misvattingen het volgende:

- in een (goede) wasmachinekraan zit géén terugslagklep maar een beluchter. deze beluchter zorgt ervoor dat als er door omstandigheden onderdruk in het waterleidingnet zou ontstaan kan er géén vervuild water worden teruggeheveld vanuit de wasmachine maar er zal dan lucht vanuit de omgeving worden aangezogen.
- er zijn ook terugslagkleppen voor de wasmachinekaan leverbaar maar die worden tussen de kraan en de afgaande slang geplaatst.
- om waterslag bij plotseling sluiten van de klep in een wasmachine te voorkomen worden kan er een waterslagdemper nabij het tappunt worden geplaatst. een waterslagdemper is er in staafvorm en in bolvorm. in zo'n demper is een expansie mogelijkheid aangebracht om de stroom geleidelijk te laten stoppen. een c.v. expansievat heeft hetzelfde effect maar is wel er groot.

groeten,
willem