Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
piete242 - 02-11-2011 17:40:45
Auto & Vervoer

Winter- of all-wheatherbanden?

[quote=wimswims schreef op woensdag 2 nov 2011, 11:39]........ anders mag je er in de winter niet in duitsland, etc. mee rijden. doe je het toch, en krijg je een ongeluk, dan ben je aansprakelijk ook al is het niet je schuld...

onzin .. indianen verhalen ....je bent dan niet schuldig of aansprakelijk ..
wel is het zo dat je een bekeuring krijgt voor het rijden zonder geschikte banden onder winterse omstandigheden. een ongeluk doet niet ter zake.
het is ook niet verplicht om ze om te hebben als er geen winterse omstandigheden zijn op dat moment. alleen is het een groot risico omdat het weer om kan slaan en dan mag je niet meer rijden met niet geschikte banden.

wij wonen al langere tijd in duitsland. dit jaar januari is mijn auto tuv gekeurd met zomerbanden eronder. dit was en is geen enkel probleem zolang er maar geen winterse omstandigheden zijn. dus die verhalen dat je niet in duitsland mag rijden zonder winterbanden in de winter is onzin. alleen loop je een groot risico wanneer het s'winters wordt want dan moet het wel. ik kan het weer niet zo goed voorspellen en piet paulusma zit er toch echt ook vaak naast.