Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
juppie - 26-04-2005 15:20:23
Geldzaken & Recht

Hypotheek

beste san,


ter voorbereiding vind ik de uitgave van vereniging  eigen huis inzake het afsluiten van een hypotheek een goed begin.


voor jezelf dien je eerst te bepalen hoeveel zekerheid je wil hebben. zekerheid kost geld. de "mooiste" berekeningen geven de minste zekerheid. wees kritisch.


splist de hypotheek op in delen. kies al of neit via een adviseur voor de goedkoopste geldverstrekker. kies daarnaast voor de aflossing de beste verzekeraar (behalve bij de spaarhypotheek. dan kun je niet kiezen).


een rentevasteperiode van 6 jaar is vrij safe. stijgt de rente na 6 jaren dan kun je altijd een kortere rentevasteperiode kiezen met lagere rente.


kun je op basis van 2 lonen de hypotheek net krijgen wees dan kritisich en speel op safe. of neem een lange rentevaste periode om schommelingen te vermijden, of koop het huis niet.


normale rentepercentages zijn bijvoorbeeld 5 jaar vast tegen 3,75 a 4% nominaal per jaar. kijk echter niet alleen naar rente. een tientje korting op een polis geeft dubbel zoveel voordeel dan 0,1% korting op een hypotheek van een ton.


de beste adviseur blijft het intermediair, liefst diegene die een belang bij je heeft. bijvoorbeeld je assurantieadviseur. tevens hebben grote ketens vaak hele goede arangementen.


lest best. teken noooit direct een offerte. neem hem mee naar huis. lees hem drie keer door. slaap er een nachtje of en beslis dan.