Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gajnieuw
gajnieuw - 04-11-2011 13:13:24
Geldzaken & Recht

Belasting teruggave is op verkeerde rekening gestort

Hoi hanedorp.
ten eerste heel erg voor u dat u het dus al een paar gemist hebt. en inderdaad de belastingdienst kan hier niks meer voor u betekenen. aangezien u wettelijk een controle plicht hebt. ook al stond u hoofd er toen niet naar. wat ik me kan voorstellen. met ziektes of wat dan ook. maar daar zijn ze heel makkelijk in bij de belastingdienst.
dat ze u eventueel naam en adres geven vind ik al een plus punt. dit zijn ze namelijk niet verplicht. en bij de ing worden heel veel fouten gemaakt.
maar als u een procedure opstart kunt u waarschijnlijk ook die andere jaren terug eisen. dit kan volgens mij tot 5 jaar na datum. ook hun hebben namelijk een controle plicht en horen het ook aan te geven als ze iets krijgen wat niet van hun is. de kosten van een procedure kunnen erg hoog oplopen. ligt er ook aan of u eventueel voor een pro deo advocaat in aanmerking komt. dan zou het voor u al schelen in de kosten. veel advocaten hebben ook een gratis uur. daar kunt u heen voor informatie wat het gaat kosten en wat ze kunnen doen.
heeft u misschien iemand in uw familie, vrienden of kennissen kring die om te beginnen een goed onderbouwde brief naar deze persoon kan sturen. en daarin wijzen op de wet. dan heeft u kans dat ze eieren voor hun geld kiezen en alsnog aan u gaan overmaken. maar dit is dan wel een goedkope oplossing. vaak als je in de brief dreigt met verdere juridische stappen gaan ze nog wel eens om.
heel veel succes ermee