Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 05-11-2011 13:04:01
Geldzaken & Recht

Belasting teruggave is op verkeerde rekening gestort

[quote=halex schreef op zaterdag 5 nov 2011, 12:44]... de naam-nummercontrole wordt niet toegepast bij betalingen van de belastingdienst. zij verrichten miljoenen betalingen per maand (!). het herstel van onjuiste betalingen door schuld van de belastingdienst is vele malen goedkoper dan het controleren van alle uitgaande betalingen. en omdat de kosten op ons allemaal drukken, is het een logische keuze. ...sorry hoor, maar dit is een onzin argument. je hoeft de naam-nummercontrole alléén bij de eerste betaling uit te voeren. zolang daarna het rekeningnummer niet veranderd, wat voor 99% van de betalingen het geval zal zijn, is een controle niet meer nodig. daarnaast is de naam-nummercontrole alleen van toepassing op de rekeningnummers die vroeger van de giro waren, bankrekeningnummer hebben een andere controle (de elfproef).

dit is diezelfde belastingdienst die het niet nodig vond een digid te controleren, waardoor er massale fraude mogelijk was.