Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jan999999 - 06-11-2011 13:28:57
Elektronica & TV

Ziggo

Er zijn twee problemen die hier spelen:

1ziggo heeft geen concurrentie en satelliet en digitenne zijn geen volwaardige alternatieven. geen lokale tv en slechte kwaliteit (digitenne)

2digitale tv heeft naast kosten een heleboel technische nadelen (kastjes, kaartjes en modules) wat een achteruitgang betekend in gebruiksgemak. een uitzending opnemen en voor altijd bewaren is nagenoeg niet meer mogelijk.

1 redding is nabij als mensen massaal voor glasvezel kiezen of initiatieven starten voor aanleg. dan is er concurrentie voor ziggo en op de glasvezel zelf is ook concurrentie. vooralsnog biedt glasvezel 40 kanalen analoog en digitaal (dvb-c ongecodeerd) aan naast digitaal iptv(hd en interactief, met kastje) aan dus op elke tv kijken zonder kastjes tot digitale tv volwassen is en geïntegreerd in apparatuur(tv’s). glasvezel heeft geen plaatsgebrek waarvoor men analoge kanalen hoeft te schrappen zoals ziggo.

2 digitale tv is nog niet volwassen en uitgestandaardiseerd. dat zal nog een aantal jaren duren. tot die tijd moet analoog nog steeds aangebonden worden om vooral probleemloos 2e en 3e enz tv te kunnen kijken zonder gedoe.