Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

conny2
conny2 - 06-11-2011 16:36:28
Elektronica & TV

Ziggo

[quote=henriekats schreef op zondag 6 nov 2011, 15:46][

tuurlijk, ze kunnen natuurlijk aan iedereen alle zenders aanbieden, inclusief alle betaalzenders als eredivisie live, sport1 en film1. maar dan moet je eens zien wat dat per maand gaat kosten, en wat voor klachten dat dan weer (terecht!) zou opleveren. dus nee, het is niet meer dan logisch dat ziggo het signaal vergrendelt...

en nogmaals: een decoder heb je altijd nodig, ook bij analoge tv, alleen heet het dan een tuner en zit die altijd in de tv ingebouwd. maar zo'n digitale decoder is natuurlijk niets anders dan een tuner...

dat mensen zo'n decoder bij digitale tv als een nadeel zien, snap ik dan ook niet, want bij analoge tv is het echt niet anders. alleen over de extra kosten die een decoder of ci+ module met zich meebrengen, kun je je eventueel verbazen. maar ach, als je minimaal €16,95 per maand overhebt voor tv, waarom zou je dan moeilijk doen over de eenmalige aanschaf van zo'n kaart?

want stel dat je daar 10 jaar mee doet, dan heb je dus al €10 x 12 x 16,95 = €2034 uitgegeven aan alleen je abonnement. en dan reken ik prijsverhogingen door de jaren heen nog niet eens mee. zo'n kaart van €79 zie je dan niet of nauwelijks in de totale kosten terug (

ze kunnen het basispakket ongecodeerd doorgeven, ik hoorde zaterdag dat upc dat wel doet. ziggo jaagt de klant dus onnodig op kosten.

dat een decoder een tuner is dat is voor mij geen nieuws, alleen heb je geen vrije keuze aangezien de tv aan de eisen van ziggo moet voldoen (ziggo heeft een lijst met goedgekeurde tv`s op haar site staan) om net zoveel zenders als voorheen te kunnen kijken.

de extra kosten voor de kaart zijn niet nodig, de kaart dient alleen het belang van ziggo (extra diensten verkopen) en de fimindustrie (technische beperkingen zoals niet kunnen opnemen).