Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 10-11-2011 17:15:33
Auto & Vervoer

Autoschade reparatie

Tenormin en anderen,

je hebt geen recht op nieuw als het deugdelijk gerepareerd kan worden. niet bij de wa-dekking en niet bij een casco-dekking!

en, zoals ik in de allereerste reactie stelde:

je hoeft geen kleurverschil te accepteren. dus terug naar de reparateur..

want kleurverschil is geen deugdelijke reparatie.

en met al die verhalen van mensen, die alles vernieuwd hebben gekregen, schiet vraagsteller geen bal op, want dat hoeft helemaal niet van toepassing te zijn op deze zaak. daar kan hij geen enkel recht aan ontlenen, sterker nog: het is niet bepaald sympathiek om dit eventjes "fijntjes" naar voren te brengen.

je hebt recht op een deugdelijke reparatie (als dat goedkoper is) of als dat niet mogelijk is op vervanging, mits het totaal bedrag van de reparatie blijft binnen de verzekerde poliswaarde of in geval van wa binnen de total loss waarde.

zie artikel 960, burgerlijk wetboek nr. 7, titel 17 : verzekeringen. dat geldt zowel voor verzekerde als ook voor een tegenpartij.

vladja