Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kathy1978
kathy1978 - 11-11-2011 09:05:56
Voeding & Gezondheid

Schoenen met dikke zolen

Dat je geen steunzolen nooit meer nodig zou hebben is klinkklare onzin. ik studeer voor podotherapeut en kan je vertellen dat elke voet anders is. steunzolen zijn op maat gemaakt en elke zool links en rechts kan iets verschillen. verder kunnen de mtb schoenen ook verkeerde effecten hebben voor je spieren. het kan spieren op spanning te veel op spanning zetten die al iets te kort zijn of andere juist irriteren door veelvuldige bewegingen. verder kan je ene been iets langer zijn waardoor knieproblemen, heup of rugproblemen. je kan voet klachten hebben door een holvoet waardoor je onder de bal van de voet pijn hebt bijvoorbeeld of juist platvoeten welke ook in sommige gevallen bepaalde problemen kunnen geven.

kortom of een mtb schoen helpt is helemaal afhankelijk van de klacht! persoonlijk vind ik dat als je nu geen klachten hebt je zo maar niet constant op zo iets moet gaan lopen die invloed op je voeten kan geven. je kan nog verrast worden met onaangename veranderingen.

groetjes,

caroline
2e jaar podotherapie