Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
malie - 11-11-2011 15:41:33
Geldzaken & Recht

Recht op pensioen na echtscheiding

@gabberpiet....je reactie heeft niet alleen niets met de gestelde vraag te maken, maar is ook nog eens totaal ondoordacht. een pensioen wordt nl niet opgebouwd naar wat je nodig hebt na je 65ste maar naar wat je inkomen is in de jaren vóór je pensioen. bij een huwelijk in gemeenschap van goederen wordt dit spaarbedrag van je gezamenlijke inkomen ingehouden en als ex-partner heb jij dus ook op je inkomen ingeleverd in die jaren. het doel van de pensioenpremie is dat je na je 65ste het geld gaat terugkrijgen waar je destijds voor gespaard hebt. vandaar dat het in de wet is geregeld dat ook de ex-partner haar/zijn deel over die jaren krijgt. gewoon eigen geld dus, waar elisabethcb desgewenst lekker van op vakantie mag gaan als zij dat wil.

zelf ben ik vóór 1995 gescheiden en momenteel loopt er een juridische procedure om mijn deel van dat pensioengeld daadwerkelijk uitbetaald te krijgen. mijn ex is inmiddels 3 jaar met pensioen en volgens mijn advocaat kan ik dat deel nog met terugwerkende kracht van hem vorderen. dus elisabethcb.....het is de moeite zeker waard om je wettelijke recht te gaan halen. als jouw inkomen niet meer is dan alleen aow heb je recht op een pro-deo advocaat. daar zijn nog steeds wel kosten aan verbonden, maar die zou je moeten zien dan als een investering om te kunnen krijgen waar je wettelijk recht op hebt.

succes ermee!