Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
annie van es - 11-11-2011 17:25:32
Geldzaken & Recht

Recht op pensioen na echtscheiding

[quote=elisabethcb schreef op donderdag 10 nov 2011, 16:19]ik ben 20 jaar getrouwd geweest en mijn ex-echtgenoot krijgt inmiddels al 8 jaar pensioen.
mijn advocaat heeft me niet gewezen op het feit dat ik binnen 2 jaar na de scheiding de pensioenfonds van mijn ex-man moest inlichten en inmiddels ben ik alweer 13 jaar gescheiden.
kan ik alsnog aanspraak maken op een gedeelte van het pensioen van mijn ex-man ?
elisabeth, ik ben 19 jaar gehuwd geweest en gescheiden in 1987. mijn ex is met pensioen gegaan in 2005 en ik kreeg gelijk het mij toekomende deel ook jij hebt daar recht op, het staat in de wet en als het goed is krijg je dat automatisch, ik heb er nooit om gevraagd. ik weet niet of jouw ex al met pensioen is, die van mij was 60 toen hij met pensioen ging en kreeg het tot mijn verbazing vanaf dat moment. ik vind bepaalde opmerkingen naar jou toe kant nog wal raken, ongepast. ga er anders achter aan, wellicht weet je bij welk pensioenfonds je ex was. of het moet zijn dat je getekend hebt bij de echtscheiding dat je geen aanspraak er op wilt maken. veel succes !!!