Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 12-11-2011 17:00:43
Geldzaken & Recht

Recht op pensioen na echtscheiding

Voor de laatste keer. als het pensioenfonds niet binnen 2 jaar na scheiding geïnformeerd wordt, over de verdeling van de pensioenrechten, dan verandert het pensioenfonds niets meer aan de uitbetaling van het pensioen. dat wordt uitbetaald aan de gepensioneerde. de ex moet dan het pensioen opeisen en halen bij de gepensioneerde.

van de site van de rijksoverheid, lees http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/scheiding-en-pensioen"> hier....
-----------------------------

informeer pensioenuitvoerder binnen twee jaar

de pensioenuitvoerder betaalt het verdeelde ouderdomspensioen rechtstreeks uit aan beide ex-partners. deze moet dan wel van de scheiding weten. daarom moet de pensioenuitvoerder binnen twee jaar na de scheiding het formulier mededeling van scheiding in verband met de verdeling van ouderdomspensioen toegestuurd krijgen.
----------------------------

elisabeth moet het pensioen opeisen bij haar ex. wil deze hier niet aan meewerken, dan moet elisabeth naar de rechter stappen. bij toekenning door de rechter kan ze dan met de uitspraak beslag laten leggen bij het pensioenfonds op een deel van de pensioenuitkering aan haar ex. het pensioenfonds is bij beslaglegging verplicht om hieraan mee te werken.

een andere mogelijkheid is er niet.

ze kan proberen ook het achterstallige pensioen te claimen, maar het is de vraag of de rechter dat toekent, omdat ze de afgelopen jaren daar geen aanspraak op heeft gemaakt, terwijl ze wist dat ze daar recht op had. ze maakt geen enkele kans op de volle 8 jaar wegens verjaring. bovendien is dat onredelijk bezwarend voor de ex.

vladja