Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-11-2011 10:01:53
Geldzaken & Recht

Van euro naar neuro of terug naar de gulden ?

Conny2 schreef op zondag 13 nov 2011, 09:08:
met de euro gaat het goed, het probleem zit bij de banken.
in ons land heb je ook rijke en arme regio`s, niemand zou zeggen dat de friezen of de groningers maar op moeten hoepelen.

met de euro gaat het niet goed, dan volg je de debatten die gevoerd worden niet goed op.
als het zo goed gaat met de euro, waarom daalt dan zo sterk de waarde van de huizen ? om die maar even aan te halen.
laatst heb ik een programma gezien waarin mensen financieel gezien genoodzaakt waren hun huis te verkopen,! en blijven achteraf nog met een schuldenpost van enkele (meerdere) jaren opgezadeld omdat de banken de huizen gewoon veilen. particulieren kunnen daar niet aan deelnemen alleen de de kapitaal krachtigen kunnen dat.
de banken interesseert het niet of de hypotheeknemer nog met een schuldenlast voor jaren is opgezadelt, die mensen gaan een zeer slechte toekomst tegemoed.

rutten of hoe heet dat heimelijk geval, zit maar te vergaderen en te vergaderen ! met andere ministers hoe ze griekenland en italië moeten steunen omdat ze nagenoeg bijna failliet zijn! potverdorie en in eigen land wordt niet omgekeken naar die arme stakkers wat hun huizen noodgedwongen wordt afgenomen door de banken !! die mensen krijgen geen euro's toe gedeeld om hun huizen te kunnen behouden ! nee sop het lekker zelf maar op, en zo wordt er meer en meer bezuinigd dat wij janmodaal de burger zelf ook nog ééns op onze eigen portemonnee moeten gaan bezuinigen, koopkracht gaat achteruit.
nu gaan de ziektekosten verzekeringen ook weer omhoog met zo'n 100 euro per jaar meer.
ga maar ééns een naar de uk, voor 100 euro krijg je een wisselkoers van 85,38 pond.

10 jaar geleden is de euro ingevoerd en is alles duurder geworden ! ze zeggen van niet toch is het zo.
10 jaar geleden kon je met honderd gulden per week boodschappen doen en kwam je nog terug met wisselgeld.
anno 10 jaar later, mag je op je borst wrijven dat je het nog haalt met 100 euro per week?

geen enkel land van de eu is verplicht de euro te voeren, engeland doet daar ook niet aan mee.
ik sluit me dan ook aan bij guust flater, terug naar de oude hollandse gulden, zodat er weer gezegd kan worden op de markt is de gulden een daalder waard.

wij als nederlanders zijn watjes, die ja en nee knikken en genoegen nemen met de regels van de regering, je hebt niets binnen te brengen.
er zou een opstand moeten komen, om de regering ééns duidelijk te maken dat het eigen volk ook te lijden heeft onder de euro.
belgië heeft tot nu toe ook nog geen regering ? so what...
er gaan nog meer landen in de financiële problemen geraken, let maar op.