Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marscholl - 17-11-2011 13:58:32
Elektronica & TV

Ontkalken

[quote=otjes schreef op woensdag 16 nov 2011, 16:02]hallo,
ik werk voor een zeker koffiemachine merk en hier bij mag ook geen citroenzuur en of azijnzuur worden gebruikt dit ivm een aluminium doorstroom element wat echt stuk gaat deze gaat wegvreten en lekken. het beste is een middel op basis van melkzuur bv durgol of nokalk hier bij blijven de doorstroom elementen langer goed. de senseo heeft een rvs ketel wat wel met citroen kan worden ontkalkt maar een aluminium doorstroom element raakt beschadigt.
gr otjes

dan kan ik niet anders dan concluderen dat de fabrikant bewust ongeschikte materialen gebruikt om d.m.v. aftersales de omzet op te krikken. wel slim van de fabrikant: hij verplicht je zijn ontkalker af te nemen want anders gaat zijn product kapot. gebruik je zijn ontkalker niet? dan heeft hij bewijs dat je niet aan de garantievoorwaarden voldaan hebt, immers, het aluminium onderdeeltje is aangetast. ik wil wedden dat, zodra jij stelt dat dat aluminium onderdeel überhaupt niet toegepast had mogen worden en in, b.v., rvs uitgevoerd had moeten zijn, jij je neus stoot tegen een leger van juristen.

mijn conclusie: u heeft een product gekocht dat bewust ondeugdelijk is geconstrueerd door de toepassing van aluminium i.p.v. rvs, plastic, messing of eender welk materiaal wat hiervoor geschikt is dan ook.