Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 17-11-2011 14:06:47
Geldzaken & Recht

Daling van de economie

Zelf ben ik het met ts eens. natuurlijk zijn er bij een dergelijke recessie enkelen die meer getroffen worden dan anderen. daar is geen ontkomen aan. maar steen en been te klagen omdat het een beetje slechter gaat is het dwaas. egotripperij. waarom zou het nu en dan niet iets slechter gaan?

velen roepen alleen maar rechten, rechten en nog eens rechten, hebben rechten op permanent groeiende welvaart. en daarvoor moeten anderen zorgen.

laatstelijk zie ik het minder, maar enige jaren geleden maakte de media sport van klagen en verkeerde voorbeelden (op de buis) brengen

- een asielzoeker, die niet genoeg geld had voor sigaretten
- een bijstandsmoeder die klaagde over het duurder worden van katten- en hondenvoer
- een gepensioneerde die niet meer met zijn vrouw uit eten kon gaan
- een gepensioneerde die niet meer met vakantie kon
- een 34 jarige moeder van 5 kinderen (van 4 verschillende vaders) die haar voeding bij de voedingbank moest halen, sprak ons dreigend toe, alsof haar ellende onze schuld was)

kortom een hoop pseudo-armoede, maar een echte armen heb ik niet gezien op de tv (en die moeten er - gelukkig niet veel - toch ook zijn).

een beetje bescheidenheid en je lot wordt heel wat dragelijker, ook al gaat het minder goed.


groet, karel