Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterrhoon - 17-11-2011 16:23:57
Geldzaken & Recht

Daling van de economie

Beste peter kempers en anders denkenden,

u en anderen praten voor de vuist weg, zonder enig inzicht in de leefwijze en het budget van andere mensen.
ten eerste, wij drinken niet, wij hebben geen kleine kinderen meer. wij leven uiterst sober en keren elk dubbeltje om. wij gaan niet naar de bioscoop, vakanties is voor ons niet haalbaar wij moeten leven met de beelden van onze vakanties van vroeger. ja wij hebben een auto. maar die hebben wij nodig voor de scootmobiel of de rolstoel van mijn vrouw. openbaarvervoer is geen optie voor ons. wij hebben het een keer geprobeerd, maar wij kwamen niet ver met de scootmobiel. daar is het openbaarvervoer niet op ingesteld.

misschien weet u niet, wat voor angsten wij uitstaan met betrekking tot de ziekte van mijn vrouw. wetende dat het einde elke dag kan komen voor haar. samen met de financiƫle problemen, mag duidelijk zijn dat wij genoeg op ons bordje hebben.

zo kan ik nog wel vele pagina;s doorgaan. het probleem is dat er mensen zijn die, zonder enige kennis, vanzelfsprekend aannemen dat het allemaal wat minder kan.
het zou deze mensen sieren, als zij eerst na zouden denken over wat zij menen aan ons op te leggen. wij en vele anderen zijn aow-ers met een zeer beperkt inkomen. gezien ons leeftijd zijn wij mogelijk vaker ziek dan anderen. dat brengt heel erg veel kosten met zich mee. als je jong(er) bent, en meer te besteden hebt, dan denk je dat iedereen die mogelijkheid heeft. helaas is de de realiteit anders. mogelijk kunt u uw pijlen richten op volksvertegenwoordigers en directeuren en managers van grote bedrijven. deze personen hebben meestal een vorstelijk inkomen en worden door vriendjes in hun circuit aan nog beter betaalde baantjes geholpen. daar ligt het probleem. die mensen blazen hoog van de toren dat wij moeten bezuinigen. zij bekijken een en ander vanuit hun eigen situatie. een situatie die -op financieel gebied- niet te vergelijken is met een groot deel van de nederlandse bevolking.

mogelijk kunt u zich, gezien het bovenstaande, een beeld vormen over de realiteit van het leven. misschien dat u begrip heeft of krijgt voor onze situatie en in de toekomst wat minder genuanceerde kreten slaakt.

wat dat betreft, ik hoop dat u niet in een zelfde situatie komt als mijn vrouw en ik.