Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kama - 17-11-2011 17:21:50
Geldzaken & Recht

Daling van de economie

Natuurlijk, er zijn schrijnende gevallen. en er zullen ook schrijnende gevallen zijn waar degene die in die situatie zit zelf niet iets aan had kunnen doen.

en dan bedoel ik niet de mensen uit sommige tv-programma's die een veel te hoge hypotheek of persoonlijke lening zijn aangegaan om toch maar niet onder te hoeven te doen voor de buren of de familie.daar heb ik geen medelijden mee.
maar voor de grote meerderheid geldt toch dat we in heel grote luxe leven in vergelijking met 50-55 jaar geleden.

stel je voor: hooguit een keer per week vlees; alleen maar kleren aan van je oudere broer of zus; nieuwe kleren alleen zelfgenaaid of gebreid; met sinterklaas dolblij zijn met een doosje lego waar 20 blokjes in zaten; nooit met vakantie; geen auto, tv, koelkast, wasautomaat; geen computer om te kunnen klagen over hoe slecht het gaat (als die al hadden bestaan :-) ); een douche in het kolenhok als je wat welgestelder was, anders een tobbe; alleen maar een tweedehands fiets. en dan schets ik een gezin dat bij de bovenkant van de samenleving hoorde (qua inkomen).

we hoeven echt niet terug naar die tijd, maar wij zijn er heus ook niet minder van geworden. we hebben geleerd: eerst sparen dan kopen. we hebben geleerd om blij te zijn met kleine dingen. dus in heel veel gevallen zeg ik: je kunt best met wat minder toe en ook heel gelukkig zijn.