Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantje
jantje - 21-11-2011 13:36:26
Geldzaken & Recht

Daling van de economie

Meneer manwijf,

u scheert heel veel mensen over één kam. natuurlijk is het zuur als je een eigen huis hebt en in geval van calamiteit het eerst 'op moet eten', voordat je in aanmerking komt voor een uitkering. natuurlijk is dat niet eerlijk, ben het helemaal met u eens wat dat betreft.

waarom bent u zo verbitterd, u heeft het goed, heeft u wel eens meer dan twintig jaar afhankelijk moeten zijn van een uitkering, nee. maar veroordeel a.u.b. ook niet die mensen die er om wat voor reden dan ook wel in beland zijn. geloof me maar, veel mensen die nu aan de kant staan willen ook graag meedoen in de maatschappij. maar het probleem ligt niet alleen bij de mensen. werkgevers willen het liefst jonge, sterke en heel goedkope mensen aan het werk hebben. wanneer je tegen de 35 jaar bent wordt je al niet meer aangenomen want dan ben je te duur volgens hun. dat ze er goede werk voor terug krijgen dat maakt hun niks uit.
een alleenstaande moeder kan het ook niet helpen dat ze niet aan de bak komt, zij draait voor allerlei dingen op waar ze niet om gevraagd heeft. kunt u aan de buitenkant zien of ze niet door haar (ex-) man regelmatig in elkaar is getremd? of dat hij niet van de kinderen af kon blijven zodat zij "medeplichtig" is geworden? en misschien was hij wel een intolerant persoontje die op alle mensen om zich heen zat te emmeren inclusief haarzelf. misschien zijn die alleenstaande vrouwen wel bij de hema. of ze hadden net toevallig een middagpauze van hun werk.
u ziet, het is zo gemakkelijk om een oordeel te vellen over alles en iedereen.

er zijn ook mensen die van alles thuis laten komen, in schuurtjes en kelders staan meer rollatoren dan iemand nodig heeft, iemand heeft 8 paar speciaal aangemeten schoenen omdat ze / hij er recht op heeft. terwijl zo'n persoon misschien af en toe met een taxi ergens naar toe wordt gebracht.

in u laatste zin geeft u al het antwoord, er is in nederland werkloosheid en 'ze' halen werknemers uit het buitenland. daar is de kern. de werkgevers moeten aangepakt worden, niet de mensen die aan de zijlijn staan.