Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 23-11-2011 15:54:25
Voeding & Gezondheid

Kalknagels

Hallo karsien,

voor alle duidelijkheid: kalknagels zijn een gevolg van te zoet bloed, waardoor makkelijk een schimmel zich in de nagels kunnen vestigen. daktarin en andere reguliere middelen doen weliswaar een poging de oorzaak op te ruimen, maar in de meeste gevallen lukt dat niet, of te weinig.
als je écht de oorzaak wil aanpakken om nooit meer last te krijgen van kalknagels, dan is het essentieel om je suiker/zoetstof consumptie drastisch naar beneden te halen. je staat ervan versteld hoeveel suiker mensen per dag binnen krijgen. niet alleen in de koffie/thee, maar ook in alle zoetsmakende dranken, blik- en potvoeding, tot vleeswaren aan toe. suiker wordt namelijk vaak gebruikt als conserveermiddel tegen bederf.
dus een absolute minimum aan suikers en zoetstoffen is de enige oplossing om het probleem bij de bron aan te pakken. vooral lastig als de feestdagen voor de deur staan, maar juist na de feestdagen zijn zulke problemen explosief gestegen, bleek elk jaar in mijn praktijk als natuurgeneeskundige!

een beter middel om kalknagels weg te krijgen is elke avond, voor het naar bed gaan, de voeten in een badje te doen met 2 aspirines erin opgelost, of een scheut azijn; als het maar zuur is. daar kunnen schimmels niet tegen. daarna wikkel je de nagel met een schimmelwerende crème in, die je bij elke drogist of apotheek kunt kopen, namelijk tegen zwemmerseczeem. en dat doe je net zo lang tot er een nieuwe nagel begint te ontstaan, die er gezond uitziet vanuit het nagelbed, meestal is dat een half jaar of langer. in feite een kleine moeite om weer echt gezonde nagels te krijgen, toch?

veel succes ermee!
frea