Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shoppertje - 25-11-2011 03:06:25
Voeding & Gezondheid

Zorg op maat

[quote=gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:34]wanneer kun je nu eindelijk eens een zorgpakket op maat krijgen, waarin je zelf bepaald wat je wilt verzekeren?

laat het basispakket alleen uit huisartsen- en specialistenvergoeding bestaan, plus controle tandarts en medicijnen.

de rest kun je dan zelf kiezen, bijvoorbeeld kraamzorg, iv behandelingen, fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen voor boven de 18, tandheelkundige zorg, orthodontisten, enz.

nu betaald iedereen voor zorg die die niet nodig heeft: ouderen voor kraamzorg en beugels bijvoorbeeld en jongeren voor kunstgebitten, hulpmiddelen, enz.
laat iedereen zelf zijn pakket kiezen, dat is eerlijker en voordeliger!

voor we de "pakket-verkoop" gedwongen gaan afschaffen:
men gaat in deze discussie steeds maar voorbij aan de vraag of de zorgkosten inderdaad wel steeds zo buitenproportioneel stijgen als verzekeringsmaatschappijen ons via de regering willen doen geloven.
alleen wordt er wat stigmatiserend over groepen veroorzakers geroepen: ouderen, diabetici. ik zie nergens cijfers!
wélke kosten dan? en hoe komt het dat de hoogte van de premies op elkaar lijken afgestemd, vooraf met de regering besproken en echte concurrentie (marktwerking) afwezig lijkt?
men accepteert de opgelegde verhogingen telkens weer! morrend, maar als makke schapen en wat mij betreft veel te kritiekloos. hoe zit het met de inmiddels opgebouwde reserves van de zorgverzekeraars? welk percentage zijn we kwijt aan hun "kosten"?
daar zou ik wel eens inzicht in willen hebben. net als bij lijfrente (woeker)polissen. wie weet waar ik die cijfers kan vinden?