Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 26-11-2011 22:58:52
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

[quote=mamas schreef op zaterdag 26 nov 2011, 21:46]hoi eukie,
je maakt hier leuke reactie's los. ook bij ons kwam regelmatig stroopvet op tafel, niet omdat we arm waren, maar omdat het zo lekker was.s'middags uit school ouwe kleren aan, een boterham dik met stroopvet besmeerd en we konden er weer een paar uurtjes tegen. een ambachtelijke slager hier vekoopt nog steeds kaantjes, dus af en toe.... ook bruine bonen met spek en stroop komen s'winters hier nog op tafel, gewoon omdat het zo lekker is. geniet van de simpele dingen.

@mamas

ik had werkelijk géén idee dat bruine bonen met spek en stroop zoveel gegeten werd (en nog wordt), overal waar ik het zeg is het gelijk van: gétver......je gooit toch geen stroop door je bruine bonen???
en kaantjes, nou daar hebben ze nog nooit van gehoord.
overigens vind ik die niet zo heel lekker meer hoor, je smaak verandert kennelijk toch wel.
ik was vroeger ook verzot op biest, maar dat vind ik nu ook niet lekker meer.
maar ik vraag me af of het ook een streekgerecht is hoor, stroopjesvet.
zelf woon ik in noord-holland, wel in een streek met veel boerderijen.