Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 27-11-2011 19:09:19
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

[quote=poltol schreef op zondag 27 nov 2011, 18:25][quote=orgelmuts schreef op zondag 27 nov 2011, 14:45][quote=poltol schreef op zaterdag 26 nov 2011, 23:56]@gerdamarijke,

smakelijk eten.
wij doen er altijd nog een beschuit door.
niet te fijn kruimelen maar in grove stukken.

wie eet er trouwens nog weleens zuringmoes?

fijne zondag, poltol

@poltol,

daar was mijn vader dol op, alleen noemden wij het zuringpap, ik zou ook echt niet meer weten hoe mijn moeder het maakte, ik lustte het in elk geval niet, huuh!
maar is dat zoiets als watergruwel of krentjebrij (ook zoiets, alleen het woord al, hihihihi)?

@orgelmuts,

zuringblad smelten in de pan.
karnemelksebloempap [ fles of bak ] toevoegen en blijven roeren.
dan, de vooraf gewelde rozijnen, toevoegen.
blijven roeren niet laten koken.
dan, naar smaak, stroop toevoegen.

af laten koelen !!!!!!!!

en dan ................ smullen maar.

eet smakelijk, poltol.

@poltol

nou, de karnemelkse bloempap en de stroop zie ik wel zitten! ;)
maar het zuringblad en de gewelde rozijnen hoef ik er niet in hoor, hahaha.
je recept is in elk geval wel anders als dat van mijn moeder, maar er zullen wel verschillende bereidingswijzen zijn denk ik.