Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 27-11-2011 22:21:49
Computers & Telefonie

Downloaden updates gsm optimaal te laten functioneren???

[quote=naitsoezn schreef op zondag 27 nov 2011, 15:33]@dobby: heb je gelijk in, maar is het niet vreemd dat er bij zo'n update niet staat hoeveel verbruik dit kost? ik lees in de ts "een paar mbite", waaruit ik opmaak dat de update nogal vaag is hoeveel het nu echt is. met die bundels van tegenwoordig zou je toch van te voren wel moeten / willen weten hoe groot een bepaalde download nu eigenlijk is (heb zelf geen smart-phone-achtig iets, dus weet niet of en hoe dit aangegeven wordt). kan me zo op het eerste oog de verontwaardiging van ts wel voorstellen... jawel... maar: gezien de weinig details, vraag ik mij (misschien onterecht hoor - hou me ten goede) af of het wel een smsje was.. en niet een message van de interne foon software... en in elk geval in mijn beleving staan daar altijd meerdere warnings over data usage, estimated sizes en dergelijke bij..

plus: een download in een tijds periode weergeven in plaats van in een grootte? (en dan nog: een rekening van 300 euro? nou ja- bij een prepaid zonder data bundel kan dat misschien nog wel, hoewel ik me dat toch niet expliciet kan voorstellen).. maar counterargument: prepaid heeft vaak een dag maximum voor data kosten.. en dat is nowhere in de buurt van 300 euro...

hm.. come to think of it.. een smsje? met een link erin? misschien eerder een slimme scam met een link naar een modem inbelbank op een 0900 nummer? (gsm-data) dan is het bedrag misschien wat meer te verklaren?

**op: heb je wat meer info? toestel type? provider? misschien zelfs actuele firmware versie?

of: was je soms vlakbij de grens? of anders in het buitenland? voor 300 euro mogen "ze" (je operator) wel een specificatie geven.. is nogal een heftig bedrag voor 1 download (of voor een half uur, zelfs in tijd gemeten?)

interesting case.. (ok... voor de op niet echt.. maar die is allicht wat verder geholpen als er wat meer duidelijkheid is.. al was het maar gevoelsmatig...)